Üsküdar da oto çekici, araç çekme ve kurtarma konusunda gayet iyidir ve pek çok kişi oto çekici hizmeti almaktadır.
Çünkü kalabalık bir şehrin kalabalık bir ilçesi olan Üsküdar da oto çekici konusunda bir bakıma trafikli bir şehirde iyi olmak zorundadır.
Günlük yaşantı da trafikte çokça olumsuz olan durumda karşılaşılabilinir. Bunlardan en fazla olanı ise trafik kazaları ya da araçların bozulması durumlarından oluşmaktadır. Böyle durumlarda araçları kaldırmak ve götürmek için çekicilere başvurulur. Trafikte bulunan her türden arabayı çekebilecek tipte olan çekici çeşidi vardır. Yani çekicilerde hemen hemen her şekilde aracı çekecek şekilde çekiciler bulunur.
Dört farklı tip araç çekicisi vardır. Bunlardan bahsetmek gerekir ise birinci çekici türü oto transfer çekicisi olarak adlandırılır. Çekicide bulunan hidrolik makaralı vinç sayesinde araç yerden kaldırılıp platforma alınır. Eğer araç indirilmek istenir ise de bu makara gevşetilerek araç indirilir. İkinci çekici türü İSE çatallı çekicidir. Çekicide bulunan çatal aracın alt kısmına doğru uzatılır. Sonra bu çatal ile de kaldırılır ve araba çekicinin arka kasasına konur. Bu sistemde yola göre yüklenen araçlar sağa ya da sola alınabilir. Bu sistemlerde kablolu kumanda bulunur. Üçüncü çekici türü ise vinçli kayar platformu olanlardır. Bu çekiciyi kullanacak araçlar yolda kalmasına rağmen azıcıkta olsa hareket ettirilebilen araçlardır. Böylelikle araç çekicide olan kayar platforma yüklenir.
Eğer araç hareket etmiyor ise vinç yardımıyla araç platforma yüklenir. Çekicinin arka kısmında bulunan çift tekerlek çekici sayesinde aynı anda iki adet araç taşınabilmektedir. Dördüncü ve de son çekici türü ise tepeden çekicidir. Genellikle trafik polisleri kullanır. Tepeden inen vinç dört lastiğe bağlanıp araç yukarıya çekilip platforma yüklenir.
Çekicilerin, kurtarıp çekeceği araç özelliğine göre farklı çeşitler bulunmaktadır. Çatallı çekicin çalışma prensibi forklift gibidir. Forklift iş makinasında kullanılan çatallar yükü alttan kaldırıp çekerek taşır. Araç altına giren iki büyük çatal sayesinde araç kaldırılır ve kasaya konur. Yolun ve aracın uygunluğuna bağlı olarak sol ya da sağ taraflardan araç çekiciye yüklenebilir. Tepeden çekici ise daha çok trafik polislerinin kullandığı bir sistemdir.
Tepeden çekicinin diğer ismi ise ahtapot çekicidir. Burada vinç tepeden aşağı iner ve dörtlü çatalına tekerlekler bağlanır. Araç güvenli olacak şekilde çekicinin kasasına düzgünde konur. Üsküdar da oto çekici, yoğun bir ilçe olduğu için dikkatli ve güvenilirdir. Dört tarafından da çatal aracı ile tekerleğe bağlandığı için ahtapot gibi aracı sarar ve araç, çekici kasasına güvenle yerleştirilir. Kayar platform, yine trafikte sıklıkla karşılaşılan çekici sistemlerinden biridir. Eğer araç yolda kalmış ise hareket ettirme kapasitesi var ise araç, çekicide bulunan kayar platforma girebilir. Buna kaydırma da denebilir. Eğer araç hareket etmiyor ise bu durumda devreye vinç girer. Bu vinç ile araç, platforma çekilir. Oto transfer çekicisi ise hidrolik makaralı bir vinç bulundurmaktadır. Bu vinç aracılığı ile çekilecek olan araç damperli bir platforma konur. Araç transfer edilirken damper kalkar ve makara gevşetilerek aracın güvenli şekilde çekilmesi sağlanır. Üsküdar da oto çekici firmasının çok olması gerektiği bir ilçedir.
Çekici Ne Zaman Aranır?
Araç kullanımında trafik ve uzun yol seyahatleri yorucu ve yıpratan bir süreçtir. Kullanımlarda araç arızalanmaları çok sık kişilerin başına gelebilir. Aracın kullanımı dışında yolun bozukluğu ya da araçta var olan önceki arızalanma gibi durumlar yolda kalmaya sebep olabilir. Bu durumlarda yol yardım devreye girer. Oto kurtarma görevi ile anılan yol yardım, arıza ya da kaza gibi vakitlerde kişinin bulunduğu konumdan alıp en yakın oto servise götürmektedir. Yol yardım hizmetleri genellikle araç için sigorta içerisinde sunulmaktadır. Poliçe kapsamında bu sigorta durumunu genişletir ve ek hizmetler talep edilebilir. Üsküdar da oto çekici, çekiciyle iletişim kurmak oldukça kolaydır.
Çekici, şahsa özel olarak kişiye hizmet sağlayan bir araçtır. Bu sebeple belirli bir ücretlendirme yapar. Sigorta kapsamında araçlar için belirli yol yardım paketi sunulur. Bu paketler içerisinde belli çekici masrafları karşılanmaktadır. Bu gibi durumlarda bir şeyle karşılaşmamak için sigorta iyi bir şekilde okumak ve araca ait tüm bilgilerin bilinmesi gerekir. Yol yardım hizmetlerine bakıldığında aslen bir oto kurtarma görevi olduğu söylenir. Eğer arıza bulunulan alanda halledilmeyecek bir durum var ise araç oto servise götürülür. Fakat bulunulan noktada lastik değişimi gibi işlemler söz konusu ise aracınız o yerde de hizmet alabilir.
Yol yardımı, Üsküdar da oto çekici gibi yerleri lastik patlaması gibi durumlarda da aranabilir. Üsküdar da oto çekici işinde oldukça başarılıdır. Yedek lastik olmaması ya da araç lastiği değiştirirken zorluk yaşanması gibi durumlarda, yol yardımı aranmalıdır. Bu mağduriyeti yaşayan kişiler için eğer lastik yok ise çekici hizmeti gönderilmektedir. Eğer lastik var ancak değiştirmekte zorluk yaşanıyorsa yol yardımı lastik hizmetleri olarak bir hizmet sunulmaktadır. Yol yardım çekici kapsamında belli kapsam aralıkları bulunmaktadır. Kapsam aralıkları yol yardım alanında oldukça geniştir. Araç için istenen tüm işlemler dâhilinde Üsküdar da oto çekici, yol yardım danışana ihtiyaç dâhilindeki tüm gereklilikleri sunacaktır.
Çekici Ücretleri
Bu yıl araba çekme ücretlerine de her yıl geldiği gibi zam geldi. 30 lirayı aşkın bir zam yapıldı yani 130 lira olan araç çekme ücreti 160 lira oldu. Park yasağının dışında 5 km kadar özel taşıma 100 tlden 160 liraya yükseldi.Kilometre başına 5 liralık ücret de 9,60 türk lirasına çıktı. Çekilen veya trafiğe çıkışı yasaklanan araçlar otopark ödemesi günlük otomobillerde 12 TL’den 16 TL’ye kadar da yükseltilmiştir.